انواع ایمپلنت : با انواع مختلف ایمپلنت دندانی آشنا شوید
در این نوشته می خوانید:
دندانپزشک به شما گفته که باید از ایمپلنت دندان استفاده کنید؟ هنوز نمی دانید چه گزینه هایی پیش رویتان دارید و چه تصمیمی باید بگیرید؟ اگر این سوالات و هزاران سوال دیگر در ذهن تان می چرخد جای خوبی را برای مطالعه انتخاب کرده اید. در این مقاله قصد داریم انواع مختلف ایمپلنت های دندان را با هم بررسی کنیم و ببینیم هر کدام از آن ها چه تفاوت هایی می توانند با هم داشته باشند. پس همراه ما باشید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت ها از جنس آلیاژ تیتانیوم تهیه می شوند. این ابزار داخل استخوان و زیر لثه قرار می گیرند و همانند ریشه طبیعی دندان عمل می کنند. زمانی که دندان های اصلی تان را از دست می دهید می توانید از ایمپلنت برای پر کردن جای خالی آن ها استفاده کنید. هر کدام از این ایمپلنت ها بر اساس نیاز افراد شخصی سازی می شوند. خوب حالا که فهمیدیم ایمپلنت دندان چیست باید به سراغ معرفی انواع مختلف آن برویم و ببینیم چگونه می توانیم از میان گزینه های موجود بهترین مورد را انتخاب کنیم.
انواع ایمپلنت دندان:
انواع ایمپلنت های دندانی که می توان از میان آن ها یکی را انتخاب کرد شامل موارد زیر است:
- ایمپلنت اندواستیل
- ایمپلنت ساب پریواستیل
- ایمپلنت زیگما
ایمپلنت های اندواستیل رایج ترین نوع ایمپلنت ها هستند. بعد از این گروه، ایمپلنت ساب پریواستیل قرار می گیرد. ایمپلنت زایگما آخرین گزینه و پیچیده ترین موردی است که می توانید از آن استفاده کنید. حالا اجازه دهید هر کدام از این موارد را بررسی کنیم.
ایمپلنت اندواستیل
ایمپلنت های اندواستیل رایج ترین نوع از انواع ایمپلنت های دندانی هستند. این گزینه برای بیشتر بیماران مناسب اند اما به استخوان فک خوب و سالمی نیاز دارند تا پزشک بتواند آن ها را به خوبی سر جای خود قرار دهد. این ایمپلنت ها به شکل پیچ های کوچکی هستند که داخل فک و جایی که دندان اصلی شما بوده قرار می گیرند. بعد از اینکه فرآیند جراحی و کاشت پایه ایمپلنت تمام شد، درمان و بهبود ناحیه مدنظر زمان زیادی نمی برد. کمی باید به لثه و دندان های خود زمان بدهید تا با ایمپلنت جدید سازگار شود و یک پایه قوی ایجاد کند. بعد از اینکه ناحیه مدنظر درمان شد می توان روکش ایمپلنت را هم بر روی آن قرار داد و با دندان اطراف آن را سازگار نمود.
ایمپلنت های ساب پریواستیل:
گزینه دیگری که به هنگام استفاده از ایمپلنت در اختیار خواهید داشت ایمپلنت های ساب پریواستیل است. این گزینه جایگزین اصلی اندواستیل است و به جای اینکه داخل استخوان فک قرار گیرد، بر روی استخوان و زیر لثه قرار داده می شود. یک پایه فلزی زیر لثه قرار می گیرد. سپس لثه، اطراف پایه را می پوشاند تا بتواند از آن محافظت کند. پروتز مصنوعی نیز در پایه هایی که از لثه بیرون آمده اند محکم جای داده می شود. این فرآیند تنها برای بیمارانی استفاده می شود که استخوان فک تراکم کافی برای قرار دادن ایمپلنت ندارند.
ایمپلنت های زیگما:
ایمپلنت های زیگما استفاده کمتری دارند و زیاد در بین بیماران رایج نیستند. این روش تنها زمانی استفاده می شود که بیمار، استخوان فک کافی برای ایمپلنت اندواستیل را نداشته باشد. در این شرایط ایمپلنت در استخوان گونه بیمار قرار داده می شود.
خوب حالا که با انواع ایمپلنت های دندانی آشنا شدیم می توانیم به سراغ تکنیک های موجود برویم و آن ها را یک به یک بررسی کنیم.
سایر تکنیک هایی که برای ایمپلنت به کار می روند:
اگر فک شما از ایمپلنت پشتیبانی نکرد و روش زایگما نیز برایتان کارساز نبود پزشک می تواند روش های جایگزین را برایتان انجام دهد. اینکه چنین روش هایی چه کارکردی دارند را در ادامه با هم مرور می کنیم.
بازسازی استخوان فک (Bone Augmentation):
اگر استخوان فک از ایمپلنت پشتیبانی نکند دندانپزشک می تواند استخوان های فک تان را بازسازی و ترمیم نماید. برای اینکار معمولا از پودر استخوانی استفاده می شود تا استخوان های مدنظر در محل کاشت ایمپلنت تقویت شوند. این فرآیند ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد اما واقعا کارساز و مفید است.
لیفت سینوس:
این فرایند معمولا برای دندانهای فک بالا کاربرد دارد و شامل اضافه کردن استخوان به سطح زیر سینوس است. جراحی لیفت سینوس که برخی آن را با عنوان عمل بالا بردن سینوس نیز می شناسند جایی استفاده می شود که در آن استخوان فک بالا به دلیل از دست دادن دندان های دائمی دچار مشکل شده است.
گسترش ریج(Ridge Expansion):
گاهی ممکن است فک بیمار به اندازه کافی عریض نباشد و نتواند انواع ایمپلنت را به خوبی در خود نگه دارد. در این شرایط، دندانپزشک می تواند موادی را برای گسترش فک به آن پیوند بزند.
ایمپلنت فوری:
این نوع ایمپلنت همانند روش سنتی کاشت ایمپلنت است با این تفاوت که کل مراحل جراحی و کارگزاری ایمپلنت در یک جلسه انجام میشود. شما می توانید به کمک این روش در کوتاهترین زمان ممکن یک دندان موقت داشته باشید. اگر تراکم استخوانی کافی دارید و شرایط لثه شما مناسب است و بیماری های زمینه ای ندارید و الکل و دخانیات مصرف نمی کنید می توانید از این روش سریع بهره ببرید.
ایمپلنت دندان کوچک (مینی ایمپلنت):
این ها ایمپلنت ها همانطور که نامشان پیداست کوچکتر از ایمپلنت های معمول هستند. کاربرد اصلی این مواد ثابت نگه داشتن پروتزهای دندانی است. این روش در میان انواع ایپملنت ها نسبت به ایمپلنت های مرسوم کمتر کاربرد دارند اما برای برخی از افراد می توانند گزینه مناسبی باشند.
ایمپلنت All-On :
این روش به عنوان جایگزینی برای قرار دادن مجموعه کامل دندان های پایینی یا بالایی استفاده می شود. چهار/شش/هشت ایمپلنت دندانی به صورت همزمان در استخوان فک بالا یا پایین یا هر دو فک قرار می گیرد. پروتز دندان ها را می توان حتی در همان روز جراحی در جای مناسب قرار داد. تنها عیب این روش این است که تا ترمیم بافت و تکمیل فرآیند کاشت پروتز دندان بر روی ایمپلنت ها مجبور خواهید بود از رژیم غذایی خاصی استفاده کنید. بعد از شش ماه دندان های دائمی جای خود قرار می گیرند و می توان به رژیم غذایی عادی بازگشت.
لبخند زیبایتان را دوباره به دست بیاورید:
داشتن لبخند زیبا کار سختی نیست. روش ها و تکنیک های مختلفی برای ایمپلنت کردن دندان وجود دارد. شما می توانید به کمک یک متخصص جراحی لثه و ایمپلنت دندان های از دست رفته تان را دوباره بازگردانید و دوباره از لبخند زیبای خود لذت ببرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.