ایمپلنت کامل دهان یا فول موس
در این نوشته می خوانید:
- آشنایی با ایمپلنت کامل دهان
- ایمپلنت فول موس چه تفاوتی با دندان مصنوعی دارد؟
- از دست دادن دندان و اقدام نکردن برای درمان چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟
- بازیابی کل دندان های از دست رفته با ایمپلنت فول موس
- با فواید ایمپلنت کامل دهانی آشنا شوید
- انجام ایمپلنت فول موس به چه افرادی توصیه می شود؟
- مراحل ایمپلنت کامل دهان
- مدت زمان لازم برای درمان ایمپلنت فول موس
- هزینه ایمپلنت کامل دهان (فول موس)
داشتن دندانهایی صاف و یکدست را میتوان یکی از موهبتهای الهی دانست. با گذشت زمان به علت کهولت سن، اتفاقات نامترقبه و هر علت دیگری امکان دارد که دندانها از بین بروند. در این شرایط تصور بسیاری از افراد بر این است که دندانهای خود را برای همیشه از دست دادهاند و تنها راه چاره استفاده از دندان مصنوعی است. در حالی که با پیشرفت علم و تکنولوژی، شما میتوانید از جایگزینی مشابه دندانهای خود استفاده کنید. ایمپلنت کامل دهان امروزه یکی از روشهای رایج درمانی به حساب میآید که به کمک آن شما میتوانید فضای خالی همه دندانهای از دست رفته خود را پر کنید. با انجام ایمپلنت کامل دهان یا فول موس شما همچون روز اول، دندانهایی صاف و یکدست خواهید داشت.
آشنایی با ایمپلنت کامل دهان
کاشت دندان یا ایمپلنت به این معنا است که فرد با انجام آن قصد دارد جای خالی یک یا چندین دندان را پر کند. ایمپلنت کامل دهان را میتوان شیوهای ساده برای جایگزین کردن دندانهای آسیب دیده یا از دست رفته دانست. آنها عملکردی شبیه به ریشه دندان خواهند داشت و از پایهای مستحکم جهت اتصال به فک برخوردار هستند. در شرایطی که عدم وجود دندانها در یک فک یا هر دو فک گسترش داشته باشد، فرد از شرایط استفاده از ایمپلنت کامل دندانی برخوردار خواهد بود. مزیتهای این روش در مقایسه با سایر درمانهای سنتی همچون دندان مصنوعی بسیار هستند. انواع مختلفی از ایمپلنت کامل دهانی نیز وجود دارند.
پیش از انجام ایمپلنت کامل دهان، شرایط و وضعیت دهان شما مورد بررسی قرار میگیرد. در روش فول موس بسته به شرایط خاص دهانی شما، امکان دارد که به چهار تا هشت ایمپلنت در فک بالا و چهار تا هشت ایمپلنت در فک پایین نیاز داشته باشید. این روش درمانی برای افرادی به کار گرفته میشود که جای خالی بسیاری از دندانها را در دهان خود حس میکنند. در این شیوه از درمان، ایمپلنت دندانی در استخوان فک قرار داده میشود و دیگر پروتزهای دندان تحت حمایت این ایمپلنتها قرار میگیرند.
ایمپلنت فول موس چه تفاوتی با دندان مصنوعی دارد؟
امکان دارد که شما به هر دلیلی شاهد از دست رفتن دندانهای خود باشید یا اینکه آسیب زیادی به دندانهای شما وارد گردد و مجبور به کشیدن آن شوید. در این شرایط راه هایی نظیر استفاده از دندان مصنوعی و ایمپلنت کامل دهان پیشروی شما قرار دارد. ایمپلنتهای دندانی برخلاف دندانهای مصنوعی روشی دائمی به حساب میآیند. برای این روش، به مراقبت کمتری نسبت به دندانهای مصنوعی نیاز خواهد بود. برای انجام پروتز دندانی شما هزینه کمتری را نسبت به ایمپلنت کامل دهانی متحمل میشوید. البته امکان دارد که به هنگام غذا خوردن و جویدن احساس خوشایندی نداشته باشید.
از دست دادن دندان و اقدام نکردن برای درمان چه عوارضی را در پی خواهد داشت؟
تحلیل استخوان را میتوان یکی از عوارض احتمالی دانست. پس از، از دست رفتن دندان، بدن به شکلی طبیعی برای بهبودی آن تلاش میکند. متاسفانه این پروسه طبیعی التیام امکان دارد که تحلیل استخوان را به دنبال داشته باشد. هنگامی که همه دندانها از دست رفته باشند، این پروسه ممکن است که حتی سریعتر رخ دهد. از دیگر عوارض درمان نکردن دندان از دست رفته میتوان به ایجاد مشکل برای غذا خوردن اشاره کرد. در این شرایط امکان دارد که جویدن غذاهای جامد دشوار و تقریبا غیرممکن به نظر برسد.
بیماری لثه، بهداشت نامناسب و بوی بد دندان را میتوان از دیگر عوارض عدم درمان دندانهای از دست رفته دانست؛ اما عارضه دیگری نیز وجود دارد که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. آن مشکل، پرهیز از صحبت کردن یا لبخند زدن است. در این شرایط، فرد اعتماد به نفس کافی برای حضور یافتن در دورهمیها، شرکت در بحثها و لبخند زدن را نخواهد داشت. همین عامل میتواند زندگی اجتماعی فرد را به خطر بیندازد و به انزوا کشیده شود.
بازیابی کل دندان های از دست رفته با ایمپلنت فول موس
انجام ایمپلنت دندانی برای افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست دادهاند، به منظور اصلاح طرح لبخند بهترین انتخاب به حساب میآید. اگر هیچ دندانی در دهان خود نداشته باشید، ریشه دندان نیز جهت تحریک رشد استخوان در استخوان فک شما وجود نخواهد داشت. در صورتی که استخوان رشدی نکرده، تصور بدن بر این خواهد بود که فرد نیازی به استخوان فک ندارد و این استخوان تحلیل میرود. به دنبال این اتفاق، شاهد افتادگی کامل صورت هستید که سبب میگردد که پروتزها از کارایی چندانی برای شما برخوردار نباشند؛ چرا که استخوان چندانی برای پشتیبانی از آنها وجود ندارد.
به دنبال انحلال استخوانها، ماهیچههای صورت در وضعیت طبیعی خود باقی نخواهند ماند و شاهد فرورفتگی لبها و چروکیدگی بخش پایین صورت هستیم. افزایش میزان چین و چروکهای نزدیک دهان نیز چشمگیر خواهد بود. همه این مسائل به دنبال از دست رفتن دندان و عدم درمان آن پیش میآیند و چهره یک فرد جوان پیرتر به نظر میرسد. با این حال نگران نباشید؛ چرا که ایمپلنت فول موس به شما کمک خواهد کرد تا از عوارض از دست رفتن دندان در امان بمانید.
با فواید ایمپلنت کامل دهانی آشنا شوید
امروزه افراد زیادی در جهت ترمیم جای دندانهای از دست رفته خود اقدام به انجام ایمپلنت کامل دهانی میکنند. با انجام ایمپلنت فول موس، شما دیگر هیچگونه نگرانی از بابت عوارض احتمالی از دست رفتن دندانها نخواهید داشت و به هنگام لبخند زدن شاهد دندانهایی یکدست و مرتب و چه بسا بهتر از روز اول خواهید بود. فواید بسیار ایمپلنت کامل دهانی سبب شده که این شیوه درمانی امروزه طرفداران بسیاری را به خود اختصاص دهد. مزیتهای زیادی برای ایمپلنت کامل دهانی تعریف شدهاند. پیش از اقدام برای انجام ایمپلنت کامل دهانی، بهتر است که با فواید آن آشنا شوید. از جمله این فواید میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- توقف فرآیند تخریب استخوان
- احساس راحتی و پایدارتر بودن نسبت به دندان مصنوعی
- حفظ یکپارچگی ساختار صورت
- بازیابی ظرفیت طبیعی گاز گرفتن و جویدن
- امکان خوردن غذاهای بیشتری همچون استیک، ذرت روی بلال، سیب، تنقلات چسبناک و…
- از به کارگیری چسبهای دندان مصنوعی و محلولهای تمیزکننده رهایی پیدا خواهید کرد.
انجام ایمپلنت فول موس به چه افرادی توصیه می شود؟
درمان ایمپلنت فول موس کاندیدای مختص به خود را دارد و این درمان مناسب همه افراد نخواهد بود. برای تشخیص اینکه آیا این درمان مناسب فرد است یا خیر؛ باید برای معاینه به متخصص ایمپلنت مراجعه کند. متخصص ایمپلنت میتواند تشخیص دهد که چه روش درمانی برای شما مناسب است. افرادی که از یک یا چند شرایط برخوردار هستند، کاندیدای خوبی برای انجام ایمپلنت فول مناسب به حساب میآیند. از جمله این شرایط میتوان موارد زیر را نام برد:
- افرادی که تعداد دندانهای از دست رفته آنها بالا است.
- افرادی که جای دندانها در یک فک یا هر دو فک آنها خالی است.
- افرادی که استخوان فک نسبتا سالمی دارند.
- افرادی که از شرایط انجام ایمپلنت برخوردار هستند، میتوانند کاندیدای خوبی برای انجام ایمپلنت کامل دهانی نیز باشند.
مراحل ایمپلنت کامل دهان
تفاوتهایی میان ایمپلنت کامل دهانی با ایمپلنت معمولی دیده میشوند؛ چرا که ایمپلنت کامل دهانی، حساسیتها و پیچیدگیهای مختص به خود را دارد. پیش از اقدام به انجام ایمپلنت کامل دهانی بهتر است که با مراحل آن آشنا شوید. موارد زیر به ترتیب به مراحل انجام ایمپلنت فول موس اشاره مینمایند:
- اولین قدم در راستای انجام ایمپلنت کامل دهانی این است که فرد، متخصص ایمپلنت با تجربه را انتخاب کند. این مرحله را میتوان مهمترین مرحله انجام ایمپلنت دندانی دانست؛ چرا که طرح درمان ارائه شده توسط متخصص ایمپلنت میتواند نتیجه نهایی درمان را تعیین نماید.
- طرح درمان ایمپلنت کامل را میتوان دومین مرحله دانست. در این مرحله فرد معاینه میشود و برنامهریزیهای لازم برای انجام ایمپلنت کامل صورت میگیرد. متخصص، درمانهای مورد نیاز و نکات لازم را به شما یادآوری خواهد کرد و شما را برای درمان آماده مینماید.
- متخصص پیش از نصب پایههای ایمپلنت، اقدام به آماده سازی استخوانهای شما جهت قرار دادن پایهها میکند. در شرایطی که استخوان فرد تحلیل رفته باشد، پیش از نصب پایه، پیوند استخوان انجام میگیرد.
- پس از اینکه استخوانهای فرد آماده شد، جراحی ایمپلنت کامل صورت میگیرد. متخصص ایمپلنت، پایههای ایمپلنت را داخل استخوان تعبیه میکند.
- پس از اینکه پایههای ایمپلنت داخل استخوان قرار گرفتند، فرد باید دوره نقاهت را پشت سر بگذارد. در این دوره، شاهد جوش خوردن پایهها به استخوان خواهیم بود.
- پس از جوش خوردن پایههای ایمپلنت، نوبت به قالبگیری و روکش موقت میرسد. قالبها به لابراتور فرستاده میشوند تا پروسه آماده سازی روکشهای سفارشی شما انجام گیرد.
- مرحله نهایی را میتوان قرار گرفتن روکش دائمی دانست. در این مرحله، روکشها توسط لابراتور آماده شدهاند و متخصص آنها را روی پایه ایمپلنت نصب میکند و پروسه ایمپلنت کامل دهانی به پایان میرسد.
مدت زمان لازم برای درمان ایمپلنت فول موس
در شرایط عادی پس از قرار دادن ایمپلنت، چند ماه زمان لازم است تا فرد بتواند از دندانهای ایمپلنتی خود استفاده کند؛ چرا که بعد از کاشت آن، استخوان برای رشد و جوش خوردن به زمان نیاز دارد تا به ثبات لازم برای تحمل فشار وارده از طرف فک برسد. سه تا شش ماه این پروسه به طول خواهد انجامید. در صورتی که قبل از انجام ایمپلنت، متخصص تشخیص دهد که انجام پیوند استخوان برای شما لازم است، این پروسه حتی طولانیتر نیز خواهد شد؛ چرا که جوش خوردن پیوند و آماده شدن استخوان به چند ماه زمان نیاز دارد. با این وجود، در بعضی مواقع استخوان از شرایط نسبتا خوبی برخوردار است و امکان انجام پیوند استخوان و جایگذاری ایمپلنت به صورت همزمان وجود خواهد داشت.
هزینه ایمپلنت کامل دهان (فول موس)
هزینه انجام یک پروسه درمانی، یکی از موضوعاتی است که افراد پیش از اقدام برای انجام ایمپلنت آن را در نظر میگیرند. هزینه خاصی را نمیتوان به صورت یقین برای درمان ایمپلنت فول موس بیان کرد؛ چرا که فاکتورهایی متعددی در تعیین هزینه نهایی دخیل هستند. تعداد پایه ایمپلنت، میزان دندان از دست رفته، برند ایمپلنت، روکش ایمپلنت کامل و… را میتوان مهمترین عوامل در تعیین هزینه نهایی دانست. موارد زیر به فاکتورهای تعیینکننده هزینه ایمپلنت فول موس اشاره دارند:
- تعداد پایههای ایمپلنت را میتوان یکی از عوامل تعیینکننده هزینه نهایی دانست. پیش از انجام هر کاری، فرد باید توسط متخصص معاینه شود تا متخصص ایمپلنت بتواند تعداد پایههای لازم را برای شروع درمان تشخیص دهد.
- میزان دندان از دست رفته نیز در تعیین هزینه نهایی نقش خواهد داشت. اینکه شما قصد دارید ایمپلنت فول موس را روی یک فک یا هر دو فک انجام دهید، بر هزینه نهایی شما تاثیرگذار است.
- برندهای مختلفی برای انجام ایمپلنت وجود دارند و استفاده از هر یک از آنها هزینه متفاوتی را برای شما به همراه خواهد داشت. نوع برند انتخابی، اثر مستقیمی روی کیفیت، استحکام و طول عمر ایمپلنت شما بر جای خواهد گذاشت.
- امروزه روکشهای متنوعی در بازار دیده میشوند که هر یک از آنها از لحاظ مقاومت، طول عمر و زیبایی با یکدیگر متفاوت هستند و همچنین هزینه یکسانی نخواهند داشت.
- میزان تحلیل استخوان را نیز باید در تعیین هزینه نهایی ایمپلنت فول موس در نظر گرفت. در شرایطی که استخوان فرد تحلیل رفته باشد، هزینه انجام پیوند استخوان نیز به این پروسه افزوده خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.