هرآنچه باید راجع به ویروس کرونا بدانید

همانطور که بیماری کرونا با شدت و با سرعت زیاد در حال اختصاص همه اخبار به خود است، نگرانی ها نسبت به ابتلا به این بیماری و سرعت شیوع آن روز به روز افزایش می یابد. این بیماری با توجه به ذات ناشناخته خود به سرعت در حال جولان دادن است و پزشکان هم از پیدا کردن واکسن یا دارو برای آن عاجز مانده اند. از طرف دیگر مقامات دولتی هم تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی را به عنوان یکی از راهکارهای اصلی برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا انتخاب کرده اند.

اما به نظر شما آیا شیوع بیماری کرونا می تواند عاملی برای اطمینان دادن به استفاده از خدمات دندانپزشکی باشد؟ این سوالی است که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت و به معرفی بیماری هم می پردازیم.

بیماری کرونا چیست؟

ویروس کرونا (Coronavirus) یک خانواده بزرگ از ویروس‌ها محسوب می‌شود که تاکنون ۷ رده جدید از آن شناخته شده است. این ویروس برای اولین بار در سال ۱۹۳۷ شناخته شد و جدیدترین نوع ویروس آن در دسامبر سال ۲۰۱۹ و در منطقه ووهان چین پیدا شد. بیماری کرونا بیشتر خود را شبیه به بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا نشان می دهد که به طور مستقیم سیستم تنفسی فرد را هدف قرار می‌دهد و به مرور زمان با سرفه شدید و تنگی نفس مانع از انجام فعالیت‌های طبیعی فرد می‌شود.

از شناخته ترین رده های کرونا ویروس می توان به ویروس کرونا مرس و ویروس کرونا سارس اشاره کرد که در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۱ در کشورهای چین و عربستان دیده شدند. ویروس جدیدی که در حال حاضر موجب بیماری کرونا شده تحت عنوان ویروس کووید ۱۹ (COVID-19) نامگذاری میشود و چیزی در حدود ۱۰۰ کشور دنیا را درگیر کرده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در سطح دنیا به بیماری کرونا مبتلا کرده است.

 

بیماری کرونا

بیماری کرونا

منشا ویروس کووید ۱۹

با توجه به اینکه ویروس کرونای جدید از همان رده خانواده ویروس کرونا محسوب می‌شود طبیعی است که آن را هم به عنوان یک ویروس حیوانی بشناسیم. ویروس کرونای مرس و ویروس کرونای سارس باز هم از حیواناتی مانند گربه و شتر به انسان انتقال پیدا کرده بودند و همین وضعیت در مورد کووید 19 هم وجود دارد.

اگرچه هنوز هم سازمان بهداشت جهانی در مورد منشاء این ویروس به شکل واضح اطلاع رسانی نکرده، اما مرکز شروع آن در یک بازار فروش حیوانات و ماهی و غذاهای دریایی بوده و افراد مبتلا هم از خفاش و سوپ خفاش به عنوان غذا استفاده کرده اند. این وضعیت باعث شده که در حال حاضر خفاش به عنوان منشاء اصلی آن معرفی شود اما هنوز هم ابهامات در این زمینه وجود دارد.

علائم کسانی که به بیماری کرونا مبتلا می شوند به چه صورت است؟

به طور کلی خانواده ویروس کرونا به دستگاه تنفسی علاقه ویژه‌ای دارند که به دلیل پایین بودن دمای آن نسبت به سایر قسمت های بدن است. این یعنی بیشترین واکنش فرد نسبت به ابتلا به بیماری کرونا در قسمت دستگاه تنفسی بوده و علایم شایع آن در اوایل به صورت تب و سرفه خشک است. این علائم به مرور زمان با کوتاهی نفس و گرفتگی قفسه سینه همراه می شود که ممکن است علائم گوارشی و اسهال هم همراه آن باشند.

متاسفانه پیش روی بیماری کرونا می تواند بسیار خطرناک باشد که در حالت عادی عفونت ریه و سندرم حاد تنفسی مانند بیماری ذات الریه را شامل می شود. در ضمن در برخی از افراد ممکن است کار به نارسایی کلیوی کشیده شود که به شدت خطرناک بوده و منجر به مرگ می شود.

چه کسانی بیشتر در معرض ویروس کرونا هستند؟

بزرگترین ضعفی که در مقابل ویروس کووید ۱۹ وجود دارد این است که سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و به مرور زمان فعالیت کلیه ها را متوقف می‌کند. طبق آمارهای منتشر شده از طرف سازمان بهداشت جهانی، افراد سالمند بالاتر از ۸۰ سال و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت و بیماری قلبی بیشترین خطر را از جانب بیماری کرونا احساس می‌کنند و میزان مرگ و میر در این طیف از افراد جامعه بیشتر از ۲۰ درصد است.

به نظر می رسد که میزان مرگ و میر ویروس (COVID-19) در مورد کودکان و اطفال کمتر از ۹ سال پایین باشد و تاکنون هیچ نمونه‌ای از آن گزارش نشده است. در ضمن میزان مرگ و میر این بیماری برای افراد سالم افراد جوان در حدود یک درصد است. نکته امیدوار کننده نسبت به بیماری کرونا به همین موضوع بر می گردد که برای یک بیماری شناخته شده مانند آنفولانزا میزان مرگ و میر در حدود ۱۳ درصد برآورد شده است.

انتقال ویروس کووید ۱۹ و پیشگیری از آن

گفتیم که ویروس کرونای جدید علاقه عجیبی به دستگاه تنفسی و به طور خاص قسمت های خنک بدن دارد. یعنی این ویروس از سیستم های مخاطی صورت مانند دهان و بینی و چشم برای ورود به دستگاه تنفسی استفاده کرده و مسیر اصلی انتقال آن به همین شکل است. در ضمن برای ویروس کرونا امکان انتقال از حیوان به انسان و از انسان به انسان وجود دارد. لمس کردن قسمت های مخاطی صورت هم با کمک دست آلوده می‌تواند عامل مهمی در انتقال آن باشد.

با این تفاسیر می توانیم راه های پیشگیری از بیماری کرونا را در موارد زیر بدانیم:

  • پوشاندن صورت و به طور ویژه دهان و بینی به هنگام عطسه کردن و سرفه کردن
  • بستن راه دهان و بینی با استفاده از ماسک مخصوص و چشم آن با استفاده از عینک مخصوص
  • استفاده از دستکش مخصوص یکبار مصرف برای جلوگیری از تماس مستقیم دست با سطوح مختلف
  • اجتناب از نزدیک شدن و روبوسی کردن با افراد دارای علائم تنفسی مانند سرفه و عطسه
  • حفظ فاصله یک و نیم تا دو متری با افراد بیمار
  • پرهیز از حضور در اماکن عمومی و شلوغ
  • پرهیز از خوردن گوشت نیم پز یا تخم مرغ عسلی

به عنوان یک قانون کلی اگر راه های ورود ویروس کووید ۱۹ به دستگاه تنفسی را ببندیم می توانیم امیدوار باشیم که از ابتلا به بیماری جلوگیری کنیم.

 

بیماری کرونا

بیماری کرونا

خدمات دندانپزشکی با وجود شیوع ویروس کرونا

کسانی که به فکر انجام خدمات دندانپزشکی و به طور خاص حضور در مطب دندانپزشک ترمیمی و زیبایی هستند، به احتمال زیاد در مورد انتقال این بیماری از افراد حاضر در مطب به خود نگران هستند. یا حتی این نگرانی برای این افراد وجود دارد که ممکن است ویروس روی تجهیزات و وسایل دندانپزشک نشسته و امکان انجام درمان می‌تواند آنها را به فرد انتقال دهد.

فراموش نکنید که خدمات دندانپزشک ترمیمی و زیبایی از جمله مواردی است که احتمالاً شما را با یک مطب خلوت مواجه می کند. در ضمن زمان حضور شما کاملاً از قبل برنامه ریزی شده و احتمال برخورد بیماران با یکدیگر در مطب بسیار کم است. حتی اگر این برخورد صورت گیرد باز هم در یک محیط کنترل شده و استریل انجام می شود که طبیعتا نسبت به بسیاری از فضاهای دیگر ایمن تر است.

در نهایت هم دندان پزشک و هم کلیه پرسنل فعال در مطب دندانپزشکی تمهیدات لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا به کار بردند و اگر یکی از آنها به این بیماری مبتلا باشد مطمئن باشید که خدمات دندانپزشکی هم متوقف می شود. انجام روند درمان در یک محیط استریل و استفاده از دستکش مخصوص و ماسک مخصوص برای تماس مستقیم بین بیمار و دندانپزشک از موارد دیگری است که از انتقال بیماری جلوگیری می کند.

پس اگر نگرانی شما از عدم حضور در مطب مربوط به شیوع بیماری کرونا و انتقال آن است، نگران نباشید ما همه جوانب را در نظر خواهیم گرفت و موقعی درمان را ادامه میدهیم که نگرانی های ما رفع شده باشد

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *