روش های ترمیم مینای دندان
در این نوشته می خوانید:
مینای دندان لایه بیرونی و سفید دندان های شماست که سخت ترین ماده در بدن شما نیز محسوب می شود. علی رغم اینکه مینا ماده ای سخت است، هنوز هم می تواند آسیب ببیند. مینای دندان با قرارگیری در معرض غذا ها و نوشیدنی های اسیدی برای مدت طولانی و یا طرز نادرست مسواک زدن، می تواند آسیب ببیند.
وقتی سطح دندان ها فرسوده شود، دندان ها تغییر رنگ داده، حساس می شوند، اما خوشبختانه با کمک متخصص دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی می توان مینای دندان را ترمیم کرد.
ترمیم مینای دندان با استفاده از خمیردندان
اگر صدمه وارد شده به مینای دندان شما جزئی است، ممکن است دندانپزشک شما توصیه کند با استفاده از یک خمیردندان بازسازی کننده که تسکین دهنده حساسیت دندان است، مانند خمیر دندان کولگیت که مخصوص باز سازی مینای دندان است آن را ترمیم کند. این محصولات به ترمیم کلسیم طبیعی مینای دندان کمک میکنند. به این منظور باید حتما دو بار در روز از خمیردندان استفاده کنید، تا هم مینای دندان تقویت شده و هم عواملی که موجب پوسیدگی دندان میشوند از بین بروند.
باندینگ دندانی
اگر آسیب وارد شده به مینای دندان عمیق تر باشد، ممکن است دندانپزشک صلاح بداند برای ترمیم مینای دندان از باندینگ دندانی که عموماً رزین های همرنگ دندان هستند و میتوانند روی دندان شما قرار گرفته از آن حفاظت کنند، استفاده کند.
استفاده از این باندینگ دندانی کاری بسیار ساده است. در ابتدا دندانپزشک سطح دندان شما را تراش میدهد، سپس یک مایع نرمکننده روی دندان میماند که رنگی است. نکته حائز اهمیت آن است که در این مرحله به چسبیدن بخش ترمیمی به دندان اصلی کمک می کند. پس از اینکه مرحله آماده سازی تمام شد، دندانپزشک باندینگ دندانی را به دندان شما متصل می کند. این ماده می تواند مینای دندان ضعیف شده شما را به طور کامل پوشش داده و در نهایت دندانپزشک با استفاده از یک ابزار مخصوص رزین را به طور کامل به دندان شما می چسبانند.
ونیر
اگر آسیب تنها به سطوح جلویی مینای دندان وارد شده، ممکن است دندانپزشک صلاح بداند برای ترمیم از ونیر استفاده کند. ونیر ها قطعات نازک و رنگی از جنس کامپوزیت یا پرسلن هستند که به طور دائمی روی دندان های شما قرار می گیرند.
در اینجا هم برای آماده سازی، دندانپزشک شما مقدار کمی از مینای سطح دندان را می تراشد.ونیر پرسلن با کمک لابراتوار دندانپزشکی به صورت سفارشی ساخته می شود. پس از آماده شدن، ونیر به دندانپزشک ارسال می شود و دندانپزشک می تواند آن را روی دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند بچسباند.
روکش دندان
یک گزینه دیگر برای ترمیم مینای دندان، استفاده از روکش است. روکش ها شبیه کلاه هایی هستند که معمولاً روی دندان های آسیب دیده قرار می گیرند و دندان ها را به صورت کامل می پوشانند. معمولاً زمانی که مینای دندان به مرور از بین رفته و یا تغییر رنگ داده است، استفاده از این روکش به بیماران توصیه میشود.
برای استفاده از روکش، دندانپزشک سطح دندان را تراشیده، و قالبت تهیه شده را به لابراتوار می فرستد تا با استفاده از آن یک روکش سفارشی برای شما آماده شود. شما می توانید تا زمان آماده شدن روکش دائمی دندان تان، از روکش های موقتی استفاده نمایید.
پس از آماده شدن روکش دائمی دندان به دندانپزشک مراجعه می کنید. وی روکش موقت شما را برداشته و روکش دائمی را در جای خود می چسباند. در نهایت دندان شما درست مانند سایر دندان های سالم، ظاهری طبیعی خواهد یافت بدون آنکه اثری از آسیب دیدگی قبلی مینای دندان را بتوانید دید.
در صورت هر نوع آسیب دیدن مینای دندان، شما می توانید از متخصص دندانپزشک خود کمک بگیرید. در ابتدا باید علت آسیب مینای دندان شما بررسی شود تا در ادامه از آسیب مجدد به مینای سایر دندانها جلوگیری شود. برای مثال آیا شما خیلی سفت مسواک میزنید؟ آیا شب ها دندانقروچه میکنید؟ آیا عادات غذایی نامناسب دارید؟ و غیره… به این منظور باید به دندانپزشک متخصص ترمیمی مراجعه کرده در این خصوص با وی صحبت کنید تا بنا به تشخیص او از خمیردندان های حاوی مواد بازسازی کننده، باندینگ دندانی، ونیر، یا روکش دندان برای درمان آسیب دیدگی مینای دندان شما استفاده کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.