تفاوت های ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی
در این نوشته می خوانید:
امروزه ایمپلنت به عنوان یکی از بهترین روشها جهت جایگزین کردن دندن از دست رفته و آسیب دیده به شمار میرود. مزایای فراوان این نوع درمان سبب شده که علاوه بر تقاضای بسیار از سوی بیماران برای انجام این عمل، روزبهروز پیشرفتهای مؤثری در این شیوه درمانی مشاهده گردند. ایمپلنت دیجیتال نیز یکی از همین شیوههای نوین بوده که در فرآیند انجام آن تکنیکهای اثربخشی به کار گرفته میشوند. اگر از کاندیدای این نوع درمان هستید برای انتخاب بین این دو نوع روش درمانی، لازم است تفاوت ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی را بدانید. در این مطلب قصد داریم به بیان مزایا و معایب هر کدام بپردازیم تا انتخاب هوشمندانهای داشته باشید.
جراحی ایمپلنت دیجیتال
اطلاعاتی که در رابطه با جراحی ایمپلنت در دسترس بسیاری از افراد قرار دارند، در خصوص ایمپلنت معمولی یا سنتی هستند؛ اما نحوه انجام ایمپلنت دیجیتال از تفاوتها، مزایا و معایبی نسبت به روش سنتی برخوردار بوده که به شرح زیر هستند:
در نحوه درمان به شیوه ایمپلنت دیجیتال، در ابتدا از دهان بیمار شبیه سازی سه بعدی توسط کامپیوتر انجام میگیرد تا شرایط استخوانی و محل عصبها مشخص گردند. در طراحی سه بعدی اطلاعات دقیق و کاملی در خصوص سینوسها، اعصاب، ریشه دندان، تراکم استخوانی و طول و عرض استخوان در اختیار دندانپزشک قرار خواهد گرفت. دندانپزشک به کمک این عکس سه بعدی قالبی از دهان بیمار ساخته و بعد از آماده شدن قالب مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتالی آغاز میشوند. طی این فرآیند دندانپزشک با کمک «سرجیکال گاید» که منحصراً برای فرد بیمار ساخته شده است، تمام مراحل جراحی را پیش میبرد.
در این مراحل و با کمک «گاید» انجام مراحل جراحی بدون کوچکترین خطای انسانی پیش میرود. سپس متخصص با ایجاد ظریفترین برش که ابعاد آن توسط گاید مشخص شده، میتواند جراحی و عمل «فیکسچر» را انجام دهد. با توجه به برش کوتاهی که در این روش درمانی روی لثه ایجاد میگردد، جراحی ایمپلنت دیجیتال با درد بسیار پایین و بدون بخیه همراه خواهد بود. دندانپزشک جهت انجام کار، ابزاری خاص در قسمت بالای دندان قرار داده تا علاوه بر جلوگیری از آسیب به دیگر دندانها، از فضای کافی برای انجام برش و کاشت برخوردار باشد.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی
هر دو روش ایمپلنت در نحوه انجام، مزایا و معایب از تفاوتهایی با یکدیگر برخوردار هستند. با آگاهی نسبت به این تفاوتها میتوانید روش جراحی مورد نظر خود را به کمک دندانپزشک انتخاب و به انجام برسانید. مهمترین و اصلیترین این تفاوتها عبارتند از:
- مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتالی برخلاف ایمپلنت معمولی در یک روز صورت پذیرفته و بیمار میتواند بلافاصله پس از کشیدن دندان آسیب دیده، عمل کاشت را انجام دهد؛ اما برخلاف آن، انجام ایمپلنتهای معمولی گاهی تا چند ماه به طول میانجامد و عمدتاً با انجام دو عمل جراحی، برش عمیق و بخیه همراه است.
- ایمپلنتهای دیجیتال به جراحی دردناک و پیچیدهای نیاز ندارد و با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی رایجتر و گستردهتر شدهاند.
- قرار دادن پایه دندان در ایمپلنت دیجیتالی تنها یک برش کوچک و سطحی نیاز دارد؛ اما ایمپلنت معمولی به برشی عمیق جهت قرار دادن پایه نیاز خواهد داشت.
- مراحل کاشت پایه در ایمپلنت دیجیتالی به مدت زمانی در حدود 15 الی 30 دقیقه نیاز خواهد داشت. در مقابل کاشت پایه در ایمپلنت معمولی فرآیندی است که احتمال دارد به چند ماه زمان نیاز داشته باشد.
- میزان خونریزی و تورم در ایمپلنتهای دیجیتالی بسیار کمتر از ایمپلنتهای معمولی است.
- فرآیند درمان و بهبود لثه در ایمپلنت دیجیتالی برخلاف ایمپلنت معمولی بسیار کوتاه خواهد بود.
- از نظر شکل ظاهری، ایمپلنتهای دیجیتالی طبیعیتر هستند.
- بیمار پس از انجام ایمپلنت دیجیتالی زندگی روزمره و عادی خود را ادامه میدهد، در صورتی که در ایمپلنت معمولی به دلیل جراحی عمیق و وجود بخیه به مراقبتهای خاصی نیاز خواهد بود.
- به دلیل سرعت بهبود و عدم نیاز به ترمیم در ایمپلنت دیجیتالی، میزان رضایت بیماران از این روش بسیار بیشتر است.
هزینه ایمپلنت دیجیتالی
ایمپلنت معمولی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میگیرد، به همین علت هزینه منطقیتری نسبت به ایمپلنت دیجیتالی خواهد داشت. از طرفی هزینه ایمپلنت دیجیتالی با توجه به در نظر گرفتن عوامل مهمی تعیین میگردد که این عوامل عبارتند از:
- درمانهای لازم قبل از انجام ایمپلنت: در شرایطی که شخص به بیماری لثه مبتلا بوده یا دچار تحلیل استخوان شده و به عمل سینوس و پیوند استخوان نیاز داشته باشد، هزینههای مشخصی را قبل از کاشت ایمپلنت دیجیتالی باید پرداخت نماید.
- هزینه دندانپزشک: هر دندانپزشک با توجه به تواناییهای خاصی که دارد و ابزارهای پیشرفتهای که مورد استفاده قرار میدهد، هزینه متفاوتی برای کاشت نسبت به دندانپزشک دیگر دریافت خواهد کرد.
- کلینیک محل درمان: برخی از کلینیکهای درمانی از تجهیزات پیشرفته و بهروزی جهت انجام خدمات درمانی استفاده میکنند و برخی دیگر از کلینیکها از تجهیزات قدیمی و معمولی برخوردار هستند. اینکه مراحل عکسبرداری، قالبگیری و کاشت در یک کلینیک انجام شوند یا خیر، در هزینه نهایی و پرداختی بیمار تفاوت خواهد داشت.
- برند ایمپلنت دیجیتالی: در عمل کاشت ایمپلنت دیجیتالی از برندهای مختلفی استفاده میشود که هر کدام قیمت مخصوص به خود را دارند. یکی از گران قیمتترین برند ایمپلنت دیجیتالی محصول کشور سوئیس است. اگر دندانپزشک شما از برندهای معروف و باکیفیت بالا استفاده نماید، هزینه کاشت شما بیشتر خواهد بود.
- عدم پوشش بیمه: ایمپلنت دیجیتالی تحت پوشش هیچ بیمهای انجام نمیگیرد؛ به همین علت هزینه پرداختی بیمار بیشتر خواهد شد.
مزیت های کاشت ایمپلنت دیجیتالی در مقایسه با ایمپلنت معمولی
در قسمت بررسی تفاوت ایمپلنت دیجیتالی و ایمپلنت معمولی، تعدادی از مزایای کاشت دیجیتالی تحت عنوان تفاوتها بیان شدهاند. این مزیتها شامل انجام کل مراحل کاشت در یک روز، عدم خونریزی و تورم، دوره بهبودی سریع، طبیعیتر بودن و ایجاد شکاف بسیار کوچک میشود. در ادامه این قسمت مزیتهای مهم دیگری که این نوع کاشت نسبت به کاشت معمولی دارد را ذکر خواهیم کرد:
- همپوشانی عالی کاشت دیجیتال: به این معنا است که دندانپزشک با اندازهگیری دقیق پروتز و محل قرارگیری آن، کل مراحل درمان را برنامهریزی مینماید و مشکلاتی نظیر جایگیری نامناسب یا مشکل سایز پروتز ایجاد نمیگردند؛ اما در جراحی ایمپلنت معمولی، پروتز در محل خالی دندان قرار میگیرد و سپس ترمیمهای لازم انجام میشود. ممکن است در ایمپلنت معمولی جایگیری ایمپلنت نسبت به تاج مناسب نباشد، که سبب ایجاد مشکل خواهد شد.
- قرار گرفتن دقیق ایمپلنتهای دییجیتالی در کنار یکدیگر: میانگین انحراف در محل کاشت پروتز در روش دیجیتالی، فقط 9/0 درجه است؛ اما در مقابل ایمپلنتهای معمولی امکان دارد بین 5/2 تا 9/4 درجه انحراف داشته باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.