مراقبت‌های پس از ایمپلنت | نکاتی که حتما باید رعایت کنید

مراقبت‌های پس از ایمپلنت مواردی هستند که به شما کمک می‌کند دندان ایمپلنت شده‌تان را بهتر نگهداری کرده و از آن در برابر آسیب‌های احتمالی مراقبت کنید. ما در این مقاله تصمیم گرفتیم به بررسی نکات مهمی که در رابطه با مراقبت‌های پس از ایمپلنت وجود دارد پرداخته و با معرفی و توضیح آن‌ها سطح دانش شما را در این زمینه ارتقا دهیم. اگر شما هم جزو کسانی هستید که دندان‌های خود را ایمپلنت کرده و یا قصد دارید بعدا این کار را انجام دهید، حتما تا پایان همراه ما باشید تا با مراقبت‌های پس از ایمپلنت آشنا شوید.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

ایمپلنت روشی است که به کمک آن می‌توانید دندان‌های از دست رفته خود را مجددا کاشته و جای خالی آن را پر کنید. ایمپلنت فرآیندی نسبتا هزینه بر است؛ از این رو، بهتر است پس از انجام آن حتما به یک سری از نکات مراقبتی توجه داشته باشید تا هزینه پرداخت شده توسط شما و همچنین زحمات متخصص جراحی لثه بی‌ثمر نشود. بسیاری از افرادی که اقدام به ایمپلنت دندان‌های خود می‌کنند، اطلاعات چندانی در زمینه با مراقبت‌های پس از ایمپلنت نداشته و همین بی‌اطلاعی می‌تواند برای آن‌ها مشکل ساز باشد. در ادامه نکاتی که در این رابطه مطرح است را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

رژیم غذایی‌تان را برای کوتاه مدت تغییر دهید

اولین نکته‌ای که پس از ایمپلنت و به طور کلی جراحی‌های مربوط به دهان و دندان‌تان باید در نظر داشته باشید، انتخاب رژیم غذایی مناسب و مصرف غذاهایی است که به محل ترمیم دهان و دندان شما آسیب وارد نمی‌کند. از این رو پیشنهاد می‌کنیم پس از ایمپلنت، مواد غذایی را مصرف کنید که به شکل مایع و گرم می‌باشند.

مصرف مواد غذایی جامد و جویدنی باعث می‌شود شما در همان ابتدای کار فشار زیادی را به دندان‌ها وارد کرده و احتمال شکستکی دندان ایمپلنت شده‌تان را افزایش دهید. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم از مصرف غذاهای جامد، مواد غذایی خیلی گرم و داغ، نوشیدنی‌های گازدار و مواد غذایی که به سطح دندان‌ها می‌چسبند در روزهای اول ایمپلنت خودداری کنید.

بهترین مواد غذایی که در روزهای ابتدایی برای مراقبت‌های پس از ایمپلنت می‌توانید مصرف کنید، غذاهایی مثل آب، آب میوه، یخ در بهشت، بستنی‌های میوه ای، ژله، دسرهای شل و گرم، ماست و لبنیات، پوره سیب زمینی، آش و سوپ و غذاهایی از این دست می‌باشد. البته با گذشت مدت زمان یک یا دو هفته‌ای می‌توانید با هماهنگی پزشک‌تان اقدام به گسترش رژیم غذایی و بازگشت به حالت عادی کنید.

پس از ایمپلنت، تحت مراقبت یک متخصص جراحی لثه و کاشت ایمپلنت باشید

اگر قصد دارید ساختار دندان‌های ایمپلنت شده‌تان حفظ شده و این دندان‌ها برای طولانی مدت به کمک شما بیایند، لازم است تا علاوه بر مراقبت‌های خانگی، دندان‌هایتان را نزد یک دندانپزشک متخصص نشان داده تا وی کارهای مخصوصی که پس از ایمپلنت لازم است را روی دندان‌هایتان اعمال کند. دندانپزشک متخصص با کمک ابزارهای مخصوص، سلامت لثه اطراف ایمپلنت شما را اندازه گیری کرده و در صورت ایجاد مشکل آن را رفع می‌کند. همچنین وی با بررسی تمام قطعاتی که به ایمپلنت متصل هستند، از صحت عملکرد آن‌ها مطمئن می‌شود.

از این گذشته تنها یک متخصص کاشت ایمپلنت می‌تواند نحوه قرار گرفتن ایمپلنت و مقاومت آن‌ها را بررسی کرده و در صورتی که نیاز به تغییر داشته باشند، این تغییرات را اعمال کند. اغلب افرادی که به دندان پزشکی‌های معتبر و قانونی مراجعه می‌کنند، از سمت متخصص مربوطه، آموزش‌هایی که مربوط به مراقبت بعد از ایمپلنت می‌باشد را دریافت خواهند کرد.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

استفاده از مسواک، خمیردندان و نخ دندان پس از ایمپلنت دندان

یکی از سوالات رایجی که بسیاری از کاربران از ما می‌پرسند این است که هنگامی که دندان خود را ایمپلنت کرده اند، چگونه از مسواک و نخ دندان استفاده کنند؟ نحوه به کارگیری مسواک و نخ دندان پس از ایمپلنت اگر به درستی رعایت نشود، باعث آسیب دیدن دندان شما و از بین رفتن ساختار ایمپلنت خواهد شد و موضوع اصلاً خبر خوبی نیست. از این رو پیشنهاد می‌کنیم در هنگام مسواک زدن حتماً از مسواک‌هایی استفاده کنید که دندانه‌های نرم داشته و در قدم بعدی مسواک را به آرامی روی سطح دندان‌هایتان فشار دهید. اگر فشار مسواک به دندان‌های ایمپلنت شده از مقدار تعیین شده که مقدار بسیار کمی است فراتر رود، می‌تواند موجب آسیب دیدن ایمپلنت دندان شما شود.

همچنین برای استفاده از خمیردندان نیز بایستی به یک سری نکات توجه داشته باشید. مثلا خمیر دندان‌هایی را به کار بگیرید که باعث حساسیت نشده و به لثه شما آسیبی وارد نمی‌کنند.

نخ دندان عنصر بهداشتی دیگری است که برای از بین رفتن غذاهای باقی مانده در بین دندان‌ها به کمک شما می‌آید. هنگامی که قصد دارید از نخ دندان برای پاک کردن دندان ایمپلنت شده استفاده کنید، حتماً این نکته را مد نظر داشته باشید که نخ دندان را فشار نداده و به آرامی هرچه تمام‌تر در کناره‌های دندان ایمپلنت شده بکشید. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند تا بدون آنکه به دندان ایمپلنت شده آسیب وارد کنید، آن را تمیز و پاکیزه نگه دارید.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

نکات کوتاه در رابطه با مراقبت‌های پس از ایمپلنت

اگر قصد دارید دندان ایمپلنت شده‌تان در بهترین شرایط مستحکم شده و برایتان مفید واقع شود، لازم است یک سری ریز نکات را هم به یاد داشته باشید. در این قسمت مروری جامع بر این نکات کرده ایم.

  1. معمولا پس از عمل ایمپلنت یک تکه گاز استریل کوچک روی دندان شما گذاشته می‌شود. شما می‌بایست این تکه گاز استریل را برای مدت زمان حدود ۱ ساعت با فشار ملایم فک در دهان‌تان نگهداری نمایید.
  2. سعی کنید حداقل تا ۲ ساعت بعد از عمل ایمپلنت از خوردن و آشامیدن غذاهای مختلف خودداری کرده و دهان خود را شست و شو ندهید.
  3. فراموش نکنید آغشته بودن بزاق دهان‌تان به مقداری خون بعد از جراحی طبیعی بوده و این خونابه را به بیرون تف نکنید. چرا که تف کردن اگر با شدت انجام شود به دندان ایمپلنت شده شما آسیب وارد خواهد کرد.
  4. اگر پس از گذشت چند روز از جراحی خونریزی لثه‌های شما ادامه دار بود نگران نباشید. چرا که این خونریزی نشان از پشت سر گذاشته شدن مراحل اولیه ترمیم بوده و کاملاً طبیعی است. شایان ذکر است هرگونه خونریزی در نواحی لثه و دندان ایمپلنت شده پس از گذشت مدت زمان کوتاه و رعایت مراقبت‌های پس از ایمپلنت بند خواهد آمد.
  5. اگر در نواحی ایمپلنت شده احساس درد و ورم شدید کردید، می‌توانید یک کیسه را از یخ پر نموده و پس از پیچاندن در پارچه‌ای آن را روی گونه و بر روی قسمت‌های جراحی شده قرار دهید.
  6. در صورت خونریزی غیرقابل کنترل حتما به مراکز درمانی و یا یک دندانپزشکی مراجعه کنید تا از رخداد اتفاقات ناگوار پیشگیری شود.
  7. تورم و تغییر رنگ روی گونه یا چانه تا ۷۲ ساعت پس از عمل ایمپلنت کاملا طبیعی بوده و ظاهر این نواحی پس از گذشت مدت زمان کوتاه کم کم به روال عادی برمی گردد.
  8. در روزهای اول جراحی ایمپلنت حتما از غذاهایی استفاده کنید که به صورت مایع و گرم می‌باشند. از این می‌توانید رژیم غذایی خود را تغییر داده و برای سه الی هفت روز از غذاهای این چنین استفاده کنید.
  9. از خوردن غذاهای سفت و جامد و همچنین مصرف نوشیدنی‌های داغ تا یک هفته اجتناب کنید.
  10. از مصرف سیگار و دخانیات حداقل تا دو روز پس از جراحی ایمپلنت خودداری کنید و تا حد امکان مصرف خود را در این زمان کاهش دهید. دود و حرارت حاصل از سیگار باعث آسیب دیدن بافت دندان ایمپلنت شده خواهد شد.
  11. در هنگام شست و شوی دهان خود با آب، مسواک و نخ دندان تحت هیچ شرایطی فشار بیش از حد به دندان‌هایتان وارد نکنید.

رعایت این نکات در کنار موارد تکمیلی که در بندهای بالایی گفته شد به شما کمک می‌کند سلامت دندان ایمپلنت شده و لثه‌تان را در روزهای حساس پس از ایمپلنت تضمین نمایید. موارد گفته شده، موارد کاملی است که در حوزه مراقبت‌های پس از ایمپلنت مطرح می‌شود. بنابراین لازم است آن‌ها را تا حد امکان رعایت کنید تا مشکلی برایتان ایجاد نشود.

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

مراقبت‌های پس از ایمپلنت

سخن پایانی در رابطه با مراقبت‌های پس از ایمپلنت

ایمپلنت دندان در مواقعی بکار گرفته می‌شود که شما قصد دارید جای یک دندان خالی را با یک دندان مصنوعی پر کنید. اگر می‌خواهید دندان ایمپلنت شده شما ساختار خود را حفظ کند، به یاد داشته باشید که حداقل ۴۸ ساعت بعد از عمل ایمپلنت بایستی نکات گفته شده را رعایت کنید. اگر در این بازه زمانی این نکات را جدی نگرفته و به ایمپلنت خود آسیب وارد کنید، اثرات این آسیب برای همیشه روی دندان ایمپلنت شده باقی خواهد ماند.

امیدواریم مطالبی که در این بخش به شما عزیزان گفته شد مورد استفاده‌تان قرار گرفته باشد. در صورتی که سوال، پیشنهاد و انتقادی راجع به این مطلب دارید، می‌توانید از بخش نظرات به اطلاع ما و سایر کاربران برسانید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *