آیا افراد مبتلا به دیابت می توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟
در این نوشته می خوانید:
- ایمپلنت دندان افراد دیابتی
- نکته مهم در ایمپلنت برای افراد دیابتی؛ آیا دیابت فرد تحت کنترل است؟
- فرد کاندید ایمپلنت مبتلا به بیماری دیابت نوع ۱ است یا ۲؟
- آیا فرد به طور کلی سالم است؟
- آیا انجام ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی میتواند مفید باشد؟
- افراد مبتلا به دیابت قبل، حین و بعد از انجام ایمپلنت چه اقداماتی را باید انجام دهند؟
- کلام آخر
حتی اگر بحث ازدست دادن دندان ها در نظر گرفته نشود، زندگی با دیابت می تواند امری بسیار دشوار باشد. در این شرایط بسیاری از افراد مبتلا با دیابت نمی خواهند از پروتزهای متحرک استفاده کنند، اما مطمئن نیستند که آیا می توانند از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند یا خیر. یکی از موضوعاتی که باعث نگرانی آن ها می شود این است که ایمپلنت های دندانی به جراحی دهان نیاز دارد و وجود بیماری دیابت می تواند روند بهبودی این افراد را دشوارتر کند؛ به عبارتی ایمپلنت دندان افراد دیابتی یکی از ابهامات مهم این افراد است. پاسخ به این گونه سوالات این است که ایمپلنت های دندانی نه تنها برای افراد دیابتی خطری ندارد بلکه می تواند به سلامت افراد دیابتی نیز کمک کند. با استفاده از ایمپلنت ها علاوه بر کمک به حفظ یک رژیم غذایی متعادل، می توان از التهابات، تحریکات و عفونت هایی که در هنگام استفاده از دندان های مصنوعی شایع هستند جلوگیری کرد. افراد مبتلا به دیابت باید مراقبت های ویژه قبل و بعد از انجام ایمپلنت داشته باشند، اما به طور کلی ایمپلنت های دندانی می توانند برای آن ها بی خطر باشند. در این مقاله سعی شده است به نکاتی درباره ارتباط بین ایمپلنت و دیابت اشاره شود.
ایمپلنت دندان افراد دیابتی
دیابت یکی از بیماری هایی است که می تواند مشکلات سلامتی زیادی را برای فرد مبتلا ایجاد کند. یکی از این مشکلات کاهش سرعت بهبودی افراد پس از جراحی ها و زخم ها است. ممکن است این موضوع باعث عدم موفقیت درمان ایمپلنت های دندانی در افراد دیابتی شود، چرا که در این صورت ایمپلنت دندانی نمی تواند به راحتی با استخوان فک جوش بخورد و جایگزینی برای دندان های فرد باشد. باید این نکته را در نظر گرفت که چنین مشکلاتی برای تمام افراد مبتلا به دیابت پیش نمی آید، بلکه این افراد ابتدا باید نکاتی را در نظر بگیرند در ادامه این نکات بیان شده اند و سپس در مورد انتخاب روش درمان خود تصمیم گیری کنند.
نکته مهم در ایمپلنت برای افراد دیابتی؛ آیا دیابت فرد تحت کنترل است؟
بسیاری از مطالعات انجام گرفته درباره امکان انجام ایمپلنت برای افراد دیابتی این موضوع را تایید کرده اند که بیمارانی که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند با احتمال بیش تری پس از انجام ایمپلنت به عفونت ها مبتلا می شوند و این موضوع باعث می شود که عمل آن ها موفقیت آمیز نباشد. پس در نتیجه لازم است فرد بیمار قبل از شروع درمان ایمپلنت با دندان پزشک به خود در مورد مدیریت و کنترل دیابت خود به تفصیل صحبت کند.
فرد کاندید ایمپلنت مبتلا به بیماری دیابت نوع ۱ است یا ۲؟
با توجه به این که کنترل بیماری دیابت نوع ۱ به مراتب سخت تر از نوع ۲ آن است، ممکن است بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ مجبور به انجام اقدامات احتیاطی بیش تری برای کنترل سطح قند خون خود باشند، اما این به این معنا نیست که این افراد نمی توانند کاشت ایمپلنت دندان انجام دهند تنها لازم است قدری محتاط تر باشند.
آیا فرد به طور کلی سالم است؟
علاوه بر دیابت کنترل نشده که می تواند شانس موفقیت آمیز بودن عمل ایمپلنت دندان را کاهش دهد، عوامل و شرایط دیگری نیز وجود دارند که می توانند در این فرآیند اختلال ایجاد کند از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیگار کشیدن. تنباکوی موجود در سیگار می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به عفونت های دهان و دندان را افزایش دهد و به همین دلیل می تواند به عنوان عاملی مختل کننده در نظر گرفته شود.
- بیماری های لثه. در صورتی که لثه های فرد دارای التهاب و عفونت باشند ممکن است قادر به پشتیبانی از ایمپلنت های دندانی نباشند و در این شرایط ممکن است کاشت به خوبی انجام نگیرد.
- تراکم کم استخوان فک. در بعضی از موارد ممکن است استخوان فک پس از، از دست دادن دندان دچار مشکلاتی شود و نتواند به عنوان پایه محکمی برای ایمپلنت ها در نظر گرفته شود.
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان. یکی از موضوعات بسیار مهمی که هر فرد پس از انجام ایمپلنت دندانی باید آن را مورد توجه قرار دهد این است که مسواک نزدن و نخ دندان کشیدن باعث می شود که ایمپلنت های دندانی دوام زیادی نداشته باشند.
اگر فردی علاوه بر ابتلا به دیابت، از یک یا چند مورد از موارد بالا نیز رنج می برد، باید با دندانپزشک زیبایی و ترمیمی خود صحبت کند تا روش هایی برای کاهش خطر شکست عمل ایمپلنت فرا بگیرد. یکی از اقداماتی که دندان پزشک می تواند برای رفع مشکلات بالا انجام دهد استفاده از پیوند استخوان برای تقویت فک ضعیف است.
آیا انجام ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی میتواند مفید باشد؟
افراد مبتلا به دیابت باید رژیم غذایی سالم و خاصی داشته باشند. معمولاً در این نوع رژیم ها مواد غذایی وجود دارد که نیاز به جویدن زیاد دارند، مانند میوه های تازه، سبزیجات و آجیل. استفاده از دندان های مصنوعی باعث می شود که فرآیند جویدن این نوع غذاها برای فرد بیمار دشوار شود. در بعضی از موارد شخص مبتلا به دیابت مجبور می شود از غذاهای فرآوری شده استفاده کند که اغلب سطح قند خون را افزایش می دهند، اما فرد با انجام عمل ایمپلنت دندانی فرد می تواند غذاها را مانند دندان های طبیعی خود با قدرت بجود بدون آن که کوچک ترین مشکلی برای آن ها ایجاد شود. پس می توان گفت با انجام ایمپلنت دندانی فرد می تواند رژیم غذایی سالم خود را بدون هیچ مشکلی حفظ کند.
افراد مبتلا به دیابت قبل، حین و بعد از انجام ایمپلنت چه اقداماتی را باید انجام دهند؟
افراد مبتلا به دیابت در صورت انجام ایمپلنت باید اقداماتی را قبل، حین و بعد از درمان خود انجام دهند تا بتوانند از ایمپلنت موفقیت آمیز خود نهایت لذت را ببرند. در اینجا به برخی از این اقدامات اشاره شده است:
- از اولین اقدامی که لازم است هر فرد مبتلا به دیابت انجام دهد، کنترل مرتب قند خون خود است زیرا همان طور که در قسمت های قبلی گفته شد با کنترل بیماری می توان از بسیاری از مشکلات جلوگیری کرد.
- بهداشت دهان و دندان به طور کلی از موثرترین عواملی است که باعث حفظ سلامت دندان ها می شود. پس از انجام ایمپلنت در تمامی افراد رعایت این نکات ضروری است. در افراد مبتلا به انواع دیابت (دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو) این موضوع از اهمیت بیش تری برخوردار است زیرا در صورت ابتلا به عفونت ها ممکن است شرایط سخت تری برای این دسته افراد ایجاد شود.
- در برخی از موارد لازم است فرد از آنتی بیوتیک هایی استفاده کند و فرد بیمار باید به مصرف صحیح این نوع داروها دقت کند.
- علاوه بر آنتی بیوتیک ها و داروهای دیگری نیز برای این افراد تجویز می شود و باید به طور مرتب و سر وقت استفاده شوند.
- یکی دیگر از روش های مراقبت از دهان و دندان استفاده از دهانشویه هاست. بهتر است افراد از دهان شویه مناسب با وضعیت دهان خود استفاده کنند.
کلام آخر
ابتلا به دیابت می تواند یکی از ناخوشایند ترین شرایط سبک زندگی در دنیای امروزه باشد. در افراد مبتلا به دیابت بدن توانایی خود را برای کنترل سطح قند خون از دست می دهد. از دیگر مشکلاتی که دیابت می تواند برای افراد ایجاد کند کاهش سرعت بهبودی آن ها است. یکی از سوالاتی که افراد مبتلا به دیابت ممکن است بپرسند آن است که افراد دیابتی میتوانند ایمپلنت کنند یا خیر؟. در صورتی که فرد مبتلا به دیابت، بیماری خود را تحت کنترل داشته باشد، انجام ایمپلنت می تواند کاملاً به نفع او باشد. در واقع می توان گفت ایمپلنت دندان در مقایسه با بریج و پروتز گزینه بهتری برای این افراد است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.