بهترین رنگ کامپوزیت دندان
در این نوشته می خوانید:
- انواع رنگ کامپوزیت دندان
- دندانپزشک متخصص کامپوزیت، چگونه بهترین رنگ کامپوزیت دندان را برای بیمار در نظر میگیرد؟
- انتخاب مناسب ترین رنگ برای کامپوزیت دندان
- کدام رنگ کامپوزیت بیش از سایر رنگ ها مورد استفاده قرار میگیرد؟
- منظور از تکنیک لیرینگ در کامپوزیت دندان چیست؟
- محبوب ترین رنگ کامپوزیت دندان سلبریتی ها
- تغییر رنگ کامپوزیت دندان در طول زمان
- روش های جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت
- پایداری رنگ کامپوزیت
- سفید کردن کامپوزیت دندان
- سایر نکات مهم در انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت
زیبایی ظاهر دندان ها تاثیر چشم گیری بر زیبایی کل چهره فرد دارد. این امر برای زنان و مردان هر دو به یک اندازه حائز اهمیت است. امروزه سلامت و زیبایی دندان ها اهمیت بالایی در سراسر جهان پیدا کرده است، به طوری که استفاده از روش های مختلف برای اصلاح ظاهر و طرح لبخند و فرم و شکل ظاهری دندان ها به صورت یک روش درمانی همه گیر در آمده است.
کامپوزیت دندان ها یکی از بهترین روش هایی است که به منظور اصلاح فرم ظاهری برای دندان هایی که تغییر رنگ داده اند، دچار لکه هستند، لب پریده شده اند و یا فاصله ای نامتعارف دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب بهترین رنگ برای کامپوزیت دندان ها امری بسیار ضروری است، زیرا انتخاب رنگ نادرست به جای تاثیر مثبت روی ظاهر دندان ها ،آن ها را زشت و نازیبا می کند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در خصوص رنگ کامپوزیت ها و چگونگی انتخاب بهترین و مناسب ترین رنگ برای دندان هایتان کسب کنید.
امروزه روش ترمیمی و درمانی کامپوزیت دندان ها بسیار مورد پسند افراد گوناگون به خصوص جوان تر ها واقع شده است؛ اما عواملی وجود دارد که در انتخاب کامپوزیت باید آن را در نظر بگیرید. یکی از این عوامل رنگ بندی کامپوزیت می باشد. شما می توانید با در اختیار داشتن کاتالوگ رنگ کامپوزیت، محبوب ترین رنگ کامپوزیت را نسبت به سلیقه خود انتخاب کنید. پس از اینکه اطلاعاتی راجع به انواع رنگ های کامپوزیت به دست آوردید بهتر است به سراغ رنگ پذیری کامپوزیت دندان و اصلاح تغییر رنگ کامپوزیت بروید. در ادامه با ما همراه باشید درباره تغییر رنگ کامپوزیت ونیر و دیگر موارد این چنینی همچون درمان تغییر رنگ کامپوزیت و… برایتان مطالبی مفید را ارائه دهیم.
باندینگ دندان با کامپوزیت، یک روش درمانی رایج دندانپزشکی برای ترمیم دندانهای لبپر شده، ترک خورده یا تغییر رنگ دیده است. این روش شامل چسباندن یک ماده رزین کامپوزیت به دندان آسیب دیده و شکل دادن آن به صورت مشابه سایر دندانهای اطراف است. با این حال، انتخاب رنگ مناسب مواد کامپوزیت برای باندینگ دندان، برای رسیدن به ظاهری طبیعی بسیار مهم است. اگر به دنبال باندینگ دندان با کامپوزیت هستید، چندین فاکتور در انتخاب رنگ مناسب مواد کامپوزیت وجود دارد. در این مقاله، به اهمیت انتخاب رنگ و نکات سریع و ساده برای انتخاب رنگ مناسب برای کامپوزیت دندان شما میپردازیم.
در مورد اهمیت انتخاب رنگ کامپوزیت به این نکته باید اشاره کرد که هنگامی که صحبت از باندینگ دندان با کامپوزیت میشود، انتخاب رنگ برای رسیدن به ظاهری طبیعی بسیار مهم است. اگر رنگ مواد کامپوزیت خیلی روشن یا خیلی تیره باشد، قابل توجه خواهد بود و ظاهری مصنوعی پیدا میکند. از طرف دیگر، اگر رنگ آن خیلی به دندانهای اطراف نزدیک باشد، ممکن است به اندازه کافی برجسته نباشد و درخشندگی مورد نظر را به لبخند شما ندهد. هدف از باندینگ دندان با کامپوزیت، ایجاد یک ترکیب یکپارچه بین دندان ترمیم شده و دندانهای اطراف است. به همین دلیل، انتخاب رنگ مناسب مواد کامپوزیت بسیار مهم است، زیرا به دندان ترمیم شده اجازه میدهد تا به طور طبیعی و یکدست با بقیه دندانهایتان ترکیب شود.
انواع رنگ کامپوزیت دندان
طیف رنگی کامپوزیت ها بسیار متنوع است. در ابتدا دندانپزشک نمونه رنگ های مختلف کامپوزیت دندان را به بیمار نشان می دهد و بیمار می تواند از بین این رنگ ها، رنگ مطلوب خود را انتخاب کند.
این رنگ می تواند رنگی مشابه سایر دندان ها و یا رنگ سفید گچی یا یخچالی انتخاب شود. برندهای مختلف تولید کننده کامپوزیت رنگ های مختلفی را به مصرف کنندگان ارائه می کنند. رنگ دندان طبیعی در همه افراد با یکدیگر یکسان نیست. برخی از افراد دندان های سفیدتر و برخی دندان های کدرتری مایل به رنگ شیری دارند.
دندان ها در دو نوع سفید و لکه دار وجود دارند. بهره گیری از کامپوزیت مناسب برای دندان های سفید کمی دشوارتر است. به هر حال به طور کلی سایه رنگ های کامپوزیت در چهار دسته مجزا از هم طبقه بندی می شوند. دسته بندی این رنگ بندی به نام های A، B، C، D وجود دارند. طیف سایه رنگی در این چهار دسته به ترتیب طبق روال زیر می باشد. قهوه ای متمایل به قرمز، قهوه ای متمایل به زرد، طوسی و طوسی متمایل به قرمز از انواع سایه رنگ های کامپوزیت هستند. هر یک از این رنگ ها از عدد 1 تا 4 شماره گذاری می شوند که روشن ترین آن ها شماره 1 و تیره ترین آن ها شماره 4 می باشد. با این حساب رنگ بندی ها در کاتالوگ رنگ کامپوزیت در مطب دندانپزشکی با کدهایی به نام های کامپوزیت Bw، کامپوزیت b1، کامپوزیت a1، کامپوزیت c3 و… قرار می گیرد. هر یک از این کدها نشان دهنده رنگ خاص از طیف رنگ های کامپوزیت می باشد. علاوه بر این موارد سفیدترین رنگ کامپوزیت به اختصار رنگ سوپر بلیچ کامپوزیت نیز برای مراجعه کنندگان گرامی در دسترس می باشد که آن را نام علامت ++sw نشان می دهند. در این راستا باید بگوییم که علامت اختصاری رنگ بلیچ کامپوزیت با sw و sb و bw و… مشخص می شود. کامپوزیت رنگ بلیچ درجات مختلفی از طیف رنگی را دارا می باشد و مراجعه کنندگان می توانند از کامپوزیت رنگ سوپر بلیچ که سفیدترین رنگ کامپوزیت است تا درجات دیگر آن را بنا به سلیقه خود انتخاب کنند.
بنابراین اولین قدم پس از تصمیم به انجام کامپوزیت انتخاب رنگی مناسب برای آن می باشد. لازم است بدانید شما نمی توانید بنا به سلیقه شخصی تان از دندانپزشک بخواهید کامپوزیت سفید گچی یا کامپوزیت سفید یخچالی و یا حتی کامپوزیت دندان به رنگ طبیعی را برایتان بگذارد. در حقیقت نصب کامپوزیت و انتخاب رنگ آن علاوه بر سلیقه شما به عوامل مهم تری بستگی دارد. در این راستا باید از دندانپزشک خود راهنمایی بگیرید. او به شما خواهد گفت که آیا کامپوزیت انتخابی شما تغییر رنگ می دهد یا خیر؟ همچنین دندانپزشک سعی می کند رنگ دندان مناسب شما را با توجه به رنگ مو و رنگ پوست شما به شما پیشنهاد کنند. برخی مواقع ممکن است کامپوزیتی که شما انتخاب کرده اید متناسب با رطوبت دهان و میران بزاق دهان شما نباشد. در این صورت خواهید دید که کامپوزیت دندان شما از حالت طبیعی خارج می شود و به زرد شدگی متمایل می شود.
دندانپزشک متخصص کامپوزیت، چگونه بهترین رنگ کامپوزیت دندان را برای بیمار در نظر میگیرد؟
دندانپزشک با توجه به ویژگیهای مختلفی مانند رنگ پوست، چشم، و مو، همراه با موقعیت شغلی، شخصیت، و سلیقه مشتری، تلاش میکند تا بهترین رنگ کامپوزیت دندان را انتخاب کند. این انتخاب معمولاً بر اساس تحلیل دقیقی از تشخیص بهترین رنگ کامپوزیت صورت میپذیرد که شامل استفاده از شیدهای رنگ کامپوزیت متنوع میشود. به طور مثال، برای رسیدن به نتایج زیباتر و مطابقت بیشتر با دندانهای طبیعی، دندانپزشک از شیدهای رنگ کامپوزیت مختلف استفاده میکند تا رنگ کامپوزیت دندان به گونهای انتخاب شود که با دیگر ویژگیهای فیزیکی فرد هماهنگی داشته باشد.
رنگ کامپوزیت دندان نقش مهمی در زیبایی دندانها و لبخندهای سلبریتیها نیز دارد. زیرا استفاده از پرطرفدارترین رنگ کامپوزیت باعث میشود تا لبخندهای آنان زیباتر و جذابتر به نظر بیایند. به همین دلیل، دندانپزشکان تلاش میکنند تا رنگ کامپوزیت دندان را با توجه به آرزوها و نیازهای هر فرد و با استفاده از شیدهای مناسب انتخاب کنند که باعث زیبایی و جلوه بیشتر در لبخندها شود.
در کل، انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان از اهمیت ویژهای برخوردار است زیرا به زیبایی و جلوه طبیعی دندانها کمک میکند و در نهایت، باعث افزایش اعتماد به نفس و خوشحالی فرد میشود.
انتخاب مناسب ترین رنگ برای کامپوزیت دندان
همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، برای انتخاب رنگ مناسب برای کامپوزیت دندان ها باید رنگ پوست چهره و ویژگی های ظاهری و نوع لبخند هر فرد مد نظر گرفته شود. مهم ترین نکات برای انتخاب مناسب ترین رنگ جهت کامپوزیت های دندانی شامل موارد زیر می شود:
- انتخاب رنگی که تضاد زیادی با رنگ پوست فرد نداشته باشد. البته افراد مشهور و سلبریتی ها بیشتر تمایل دارند رنگ های درخشان و سفید صدفی را انتخاب کنند. اگر چه رنگ طبیعی سفید برای دندان ها زیباتر از سفید درخشان و براق است، اما دندان های سلبریتی ها هنگام بازی در فیلم با انتخاب رنگ های سفید درخشان جلوه زیباتری پیدا می کند.
- افرادی که پوست تیره تری دارند باید رنگ کامپوزیت دندان خود را تیره، همراه با توناژهای سایه دار انتخاب کنند. توناژ رنگ های یک و دو برای افراد با پوست روشن و موی تیره و شماره سه برای افراد با پوست گندمی روشن مناسب ترین رنگ محسوب می شود. توجه داشته باشید توناژ رنگ کامپوزیت برای هر تولید کننده با تولید کننده دیگر متفاوت است. پس هرگز رنگی که از یک برتد کامپوزیت انتخاب کرده اید را هنگام خرید از تولید کننده دیگر انتخاب نکنید و کاتالوگ رنگ را به دقت بررسی کنید. جالب است به این نکته توجه داشته باشید که برخی از دندانپزشکان معتقد هستند میزان سفیدی دندان ها باید با سفیدی چشم ها در یک توناژ باشد تا جلوه های طبیعی تری به ظاهر فرد ببخشد. در نهایت با در نظر گرفتن همه نکات گفته شده بیمار می تواند بنا به سلیقه خود بهترین رنگی که در نظر دارد و به آن تمایل دارد را انتخاب کند و دندانپزشک نمی تواند او را مجبور به انتخاب رنگی خاص نماید.
کدام رنگ کامپوزیت بیش از سایر رنگ ها مورد استفاده قرار میگیرد؟
به منظور پاسخ دهی به این سؤال باید سه رنگ مجزا از یکدیگر را برایتان معرفی کنیم. a1، a3 و b1 از جمله مناسب ترین و پرطرفدارترین رنگ کامپوزیت در بین انواع کامپوزیت به شمار می رود. کامپوزیت رنگ a1 و کامپوزیت رنگ b1 در سری طبیعی رنگ های کامپوزیت جای گرفته اند. طبق گفته های پیشین باید بگوییم که a1 و a3 به ترتیب به رنگ های قهوه ای متمایل به قرمز در درجه روشن و درجه سوم می باشند. در مورد رنگ b1 نیز باید بگوییم که سایه رنگ قهوه ای متمایل به زرد با درجه روشن مورد پسند افراد واقع شده است. برخی از افراد تمایل دارند از کامپوزیت دندان سفید صدفی استفاده کنند و جلایی ایده آل به دندان هایشان ببخشند.
منظور از تکنیک لیرینگ در کامپوزیت دندان چیست؟
محبوب ترین رنگ کامپوزیت دندان سلبریتی ها
تغییر رنگ کامپوزیت دندان در طول زمان
کامپوزیت ها دوام بسیار بالایی از نظر ثبات رنگ ندارند و برخلاف ویژگی های مثبتی که دارند ممکن است در اثر گذشت زمان و در اثر عادات غذایی نا مناسب از جمله خوردن غذاها و نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و غیره تغییر رنگ دهند.
همچنین در صورتی که بیمار مبتلا به بیماری های لثه و یا آسیب های دندانی باشد، ممکن است رنگ کامپوزیت تغییر کند. خوشبختانه با پولیش کردن می توان این تغییر رنگ را برطرف کرد اما پیش از هر چیز در صورتی که مشاهده کردید رنگ کامپوزیت های شما در حال تغییر است باید فوراً به متخصص دندانپزشک خود مراجعه کرده و این مطلب را با او در میان بگذارید و در خصوص انتخاب یکی از راه حل های متنوعی که برای رفع این مشکل وجود دارد با وی مشورت کنید.
بسته به علت تغییر رنگ کامپوزیت دندان و میزان تغییر رنگ آن، روش های مختلفی وجود دارد. قبل از هر چیز به بیمار توصیه می شود رژیم غذایی مناسب را انتخاب کند و نکات بهداشتی مراقبت از سلامت دهان و دندان را به خوبی رعایت کند. از مهم ترین موارد تاثیرگذار پیش گیری از مصرف قهوه و سیگار است. علاوه بر این بهتر است مواد رنگی که مصرف آن ها موجب تغییر رنگ دندان ها می شود را دیگر مصرف نکنید و یا در صورت مصرف بلافاصله دندان های خود را مسواک کنید.
بنابراین میتوان گفت که برخی موارد وجود دارند که سبب تغییر رنگ کامپوزیت دندان ها خواهند شد. به عنوان مثال مارک کامپوزیت استفاده شده می تواند تاثیر بسزایی در رنگ پذیری کامپوزیت داشته باشد. رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان نیز از مواردی است که در رنگ پذیری کامپوزیت دندان می تواند مؤثر باشد. عدم استفاده از مواد مخدر و دخانیات و رژیم غذایی مناسب نیز می توانند در رنگ پذیری دندان ها تاثیر بگذارند. با ما همراه باشید تا برایتان روشن کنیم هر یک از موارد فوق چگونه بر رنگ پذیری دندان ها تاثیر می گذارند.
ایده آل بودن برند کامپوزیت مورد استفاده
اینکه بهترین متخصص کامپوزیت دندان تهران و سایر شهرها کدام نوع از کامپوزیت را برای ترمیم دندان های شما استفاده می کند، می تواند در رنگ پذیری دندان ها بسیار تاثیر بگذارد. به عنوان مثال کامپوزیت های نانوفیلر از نوع سرامیکی در استقامت در برابر رنگ پذیری بی نظیر هستند.
رعایت بهداشت دهان و دندان آن هم به صورت اصولی
عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ها فقط منجر به پوسیدگی و خراب شدن دندان ها نخواهد شد. در صورتی که به طور منظم دندان های خود را مسواک نزنید، قطعاً سبب تغییر رنگ دندان ها خواهید شد.
استفاده از دخانیات
مصرف دود و دخانیات به خصوص سیگار می تواند بر تغییر رنگ کامپوزیت تاثیر بگذارد.
بهره گیری از رژیم غذایی نامناسب
باید به طور ایده آلی از رژیم غذایی فوق العاده ای استفاده کنید. خوراکی هایی مانند شاه توت، توت قرمز، نوشابه، قهوه و حتی چای می توانند سبب تغییر رنگ دندان ها بشنوند.
روش های جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت
اگر بخواهیم به طور خلاصه بیان کنیم باید بگوییم عادات نامناسب همچون مصرف نوشابه و چای و خوراکی هایی از این قبیل را ترک کنید. به بهداشت دهان و دندان هایتان اهمیت ویژه ای بدهید. به هیچ عنوان از دخانیات استفاده نکنید.
پایداری رنگ کامپوزیت
اگر دوست دارید رنگ کامپوزیت دندان هایتان به طور شگفت انگیزی تداوم داشته باشد باید در ابتدا از مواد اولیه مرغوبی استفاده کنید. پس از آن رعایت نکات مراقبتی به منظور محافظت از کامپوزیت نیز می تواند تاثیر بسزایی در پایداری رنگ های کامپوزیت داشته باشد. اگر دندان های خود را کامپوزیت کرده اید بهتر است از خوردن خوراکی های رنگی اجتناب کنید. این خوراکی ها شامل پفک، قهوه، نوشابه و میوه های رنگ دانه دار همچون شاه توت و… می باشد.
سفید کردن کامپوزیت دندان
هنگامی که با زرد شدن کامپوزیت دندان های خود روبه رو می شوید لازم است اقداماتی جهت سفیدی و تمیز کردن آن ها به کار گیرید. بدین منظور دو را پیش رو دارید. شما می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید و از وی بخواهید به روش های پزشکی دندان های شما را سفید کنند. روش های دندانپزشکی جهت سفید کردن دندان ها می تواند راهگشا باشد که با مشورت متخصص انجام میگیرد.
اما در ادامه باید بگوییم که رفع زردی کامپوزیت دندان در خانه نیز امکان پذیر می باشد. شما می توانید توسط جوش شیرین و آب لیمو نیز کامپوزیت دندان های خود را سفید کنید. در ادامه مطالب حتماً به شما خواهیم گفت که سفید کردن کامپوزیت با جوش شیرین چگونه انجام می گیرد؟ به منظور انجام این کار کمی جوش شیرین را در ظرف کوچکی بریزید. برای اثرگذاری بیشتر می توانید کمی آب لیمو به آن اضافه کنید. حال مواد را با یکدیگر ترکیب کنید و بر روی دندان ها قرار دهید. پس از گذشت مدت کوتاهی دندان ها را شستشو دهید. پس از شستشو از سفید شدن و درخشان شدن دندان هایتان لذت ببرید.
سایر نکات مهم در انتخاب رنگ ونیر کامپوزیت
همان طور که در بخش های قبلی به آن اشاره شد، رنگ کامپوزیت دندان ها دسته بندی های مختلفی دارد و سفید ترین رنگ برای کامپوزیت ها را به اصطلاح بلیچ می نامند. البته نام این رنگ در برندهای مختلف متفاوت است.( bw, bll, sw, sb ) از متداول ترین رنگ هایی است که به عنوان سفید ترین رنگ برای کامپوزیت ها در سراسر جهان شناخته می شود.
توجه داشته باشید هر یک از این رنگ ها خود به چند زیر شاخه تقسیم بندی می شوند. رنگ بلیچ به چهره افرادی که پوست و موی روشنی دارند، جذابیت ویژه ای می بخشد، اما اغراق در استفاده از این رنگ روی زیبایی چهره افراد تاثیر منفی خواهد گذاشت.
لازم به ذکر است هزینه کامپوزیت کردن برای دندان ها اصلاً یک قیمت مشخص ندارد. زمانی که با مطب یک دندانپزشک زیبایی تماس می گیرید، تنها قیمت پایه کاپوزیت به شما اعلام خواهد شد و اصولا پس از مراجعه به مطب و انتخاب نوع و رنگ کامپوزیت بر اساس نوع نیاز بیمار و با درنظر گرفتن برند کامپوزیت، کیفیت آن و قیمت روز، قیمت نهایی کامپوزیت دندان های شما تعیین خواهد شد. البته شما میتوانید برای راحتی و آسایش بیشتر از خدمات کامپوزیت اقساطی دندان نیز بهره بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.